«Здоровий спосіб життя: харчуємося правильно!»

Презентація

Презентація на тему здорового харчування відбулась у відділі спеціалізованої медичної літератури 21 травня 2024 року.

Презентацію провів завідувач відділу профілактики неінфекційних хвороб Житомирського обласного центру контролю і профілактики хвороб Сергій Березовський.

Присутні: студенти Житомирського медичного інституту, працівники та читачі ЖОУНБ ім. О. Ольжича мали нагоду ознайомитися з складовими здорового способу життя, корисними звичками, правилами раціонального харчування. Велику шкоду для організму становить ризикована поведінка стосовно харчування: високе споживання солі та цукру, вживання трансжирів, недостатнє споживання овочів та фруктів, переїдання.

Учасники заходу отримали відомості про модифіковані і немодифіковані фактори ризику розвитку неінфекційних хвороб та місце правильного харчування в їх попередженні, важливість контролю ваги, раціональної кількості порцій на добу. Важливе дотримання принципів «Тарілки здорового харчування» - ½-Овочі і фрукти; ¼ - Складні вуглеводи; ¼ - Білкові продукти.

Дякуємо за цікаву презентацію та сподіваємось на подальшу співпрацю!