«„Енеїда“ — безсмертна перлина української літератури»

Медіажурнал , присвячений 225-річчю від першої публікації поеми Івана Котляревського

24 травня 2023 року працівники відділу україніки спільно з відділом краєзнавства бібліотеки провели медіажурнал «„Енеїда“ — безсмертна перлина української літератури», присвячений 225-річчю з часу виходу (1898) поеми класика української літератури Івана Котляревського.
Захід проходив у відділі мистецтва, де були присутні викладачі і студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка, працівники нашої бібліотеки, читачі.
Модератор заходу, головний бібліотекар відділу краєзнавства Володимир Білобровець, познайомив присутніх із цікавими фактами з біографії Івана Котляревського, детально зупинився на історії написання і видання поеми «Енеїда».
З доповіддю також виступила кандидат філологічних наук, доцент кафедри української та зарубіжної літератур і методик їх навчання ЖДУ імені Івана Франка Анфіса Горбань.
Медіажурнал доповнила книжкова виставка, організована завідувачкою відділу україніки Галиною Давидовською. Тут були представлені видання поеми «Енеїда», що зберігаються в книгозбірні ЖОУНБ імені Олега Ольжича.
Захід було проведено за участі відділу «Бібліоміст» (Юлія Ковальчук) і відділу соціокультурної та інформаційно-видавничої діяльності (Валерій Косенко).