«21 травня - День Європи в Україні»

Експозиції книжкових виставок відділу виробничої літератури

У травні 2022 року у відділі виробничої літератури бібліотеки, ви можете ознайомитись з наступними книжковими виставками:

- «21 травня - День Європи в Україні». День Європи святкується Радою Європи 5 травня, Європейським Союзом – 9 травня, а в Україні з 2003 року – у третю суботу травня, тобто 21 травня 2022 р.

Святкування в ЄС насамперед спрямовані на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу та утвердження спільних європейських цінностей. А в Україні наші святкові заходи, у т.ч. організовані бібліотекарями, посилюють самоідентифікацію України як європейської держави.

Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі – ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.

- «17 травня - Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства». Щорічно 17 травня у світі під егідою спеціалізованого агентства ООН Міжнародного союзу електрозв’язку (MCE) відзначають Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства. У 193 державах світу таким чином вшановують дату заснування у 1865 році Міжнародного телеграфного союзу та підписання перших міжнародних договорів у цій галузі – Міжнародної телеграфної конвенції та Регламенту телеграфного зв’язку.

З метою актуалізації питань розвитку інформаційно-комунікаційних технологій у 2021 році МСЕ для відзначення професійного свята визначив таку тему: «Прискорення цифрових трансформацій у важкі часи».

У своему звернені з нагоди свята Генеральний секретар МСЕ пан Хоулінь Чжао наголосив на тому, що у цей історичний момент необхідним є співробітництво і формування партнерств.

«Цього найважливішого року МСЕ використовує Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства для того, щоб об’єднати весь світ для цілей цифровоï трансформації у всіх сферах бізнесу і у всіх аспектах життя. Це надасть можливість зміцнити національні стратегії розвитку ІКТ, проводити розумну політику і вживати ефективні заходи зі стимулювання інвестицій в ІКТ і розвиток цифрових навичок, а також модернізувати служби за допомогою таких нових технологій, як штучний інтелект i 5G, якi є вкрай важливими для цифрової економіки».

- «5-12 травня – Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху». З 6 до 12 травня 2019 року Україна долучиться до проведення 5-го Глобального Тижня безпеки дорожнього руху ООН, цьогорічне гасло якого «Лідерство в галузі безпеки дорожнього руху».

  Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» на правах постійного співорганізатора Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху в Україні пропонує до ознайомлення  та закликає до активної співпраці представників громадськості, що опікуються безпекою дорожнього руху, зацікавлені відомства та організації, всіх небайдужих громадян, для яких є важливою ця проблема. Давайте об’єднаємо зусилля задля зменшення аварійності та смертності на українських дорогах!