«24 травня - День слов’янської писемності і культури»

Книжково-ілюстративна виставка

«24 травня – День слов’янської писемності і культури». Відзначається згідно з Указом Президента України № 1096/2004 від 17.09.2004 р.

24 травня науковці різних країн відзначають День слов’янської писемності й культури. Це свято приурочують до дня вшанування пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія – слов’янських   просвітителів та провідників християнства.

У рамках святкування Дня слов’янської писемності й культури працівники читального залу у холі бібліотеки підготували книжково-ілюстративну виставку. Чільне місце на виставці зайняли книжкові видання, які висвітлюють історичні аспекти внеску Кирила і Мефодія в історію освіти, культури слов'янських народів та розвитку писемності, ознайомлюють з дослідницькими працями українських мовознавців як минулого - Івана Огієнка, Віталія Русанівського, Василя Німчука, Володимира Ляхоцького, Святослава Караванського, так і сучасних лінгвістів.

Серед представлених на експозиції книг зацікавлений читач віднайде видання про історію Кирило-Мефодіївського товариства, яке  продовжило ідеї просвітництва і християнської моралі Солунських братів. А також зможе погортати академічне видання «Пересопницького Євангелія» - унікальної пам’ятки  староукраїнської мови та мистецтва XVI століття, яке символізує історичні корені української духовності. Ця Книжка - національна святиня України, на якій Президенти  під час інавгурації присягають народові України.

 Запрошуємо всіх до цікавого та змістовного перегляду!