«Разом ми сила!»

Мистецький пікнік

 (до Всесвітнього дня батьків та Міжнародного дня захисту дітей)

1 червня 2023 року працівники відділу «Інклюзивний читальний зал» ЖОУНБ ім. О. Ольжича разом з працівниками Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас-Житомир» для родин ВПО  та всіх охочий провели мистецький пікнік «Разом ми сила!» (до Всесвітнього дня батьків та Міжнародного дня захисту дітей).

Локацією для пікніка стала пішохідна вулиця Михайлівська. Для дітей та батьків було встановлено декілька розважальних зон де вони разом плели браслети, виготовляли паперові саморобки, розфарбовували хустинки акриловими фарбами, грали у веселі ігри. За свої старання діти отримали солодкі подарунки.

1 червня – Всесвітній день батьків. Це ще одне чудове і дружнє сімейне свято, яке припадає на самий початок літа і відзначається разом із Міжнародним днем захисту дітей.

Батьки по праву можуть святкувати свій день разом із дітьми – 1 червня. Це й не дивно, адже яке свято у батьків може бути без добробуту власних дітей? І навпаки, діти без батьків не зазнають належного щастя.

Обидва сімейних свята – і дитяче, і доросле – націлені на те, щоб нагадати людям про головні загальнолюдські цінності, захистити й затвердити ці пріоритети як основу міцної, здорової, високодуховної та моральної сім’ї.

Адже саме батьки найбільшою мірою відповідальні за виховання та захист своїх дітей, за їх повний і гармонійний розвиток, за затишок і атмосферу щастя, любові та розуміння в сімейному колі.