«Полонія та поляки за кордоном 2023»

Випускний бал польської суботньо-недільної школи ім. І. Я. Падеревського

27 травня 2023 року Житомирська обласна бібліотека імені Олега Ольжича радо зустрічала своїх давніх партнерів і друзів –  членів польської громади Житомира. Діяльність Житомирської обласної спілки поляків України (голова Вікторія Лясковська-Щур), тісно пов’язана з роботою відділу літератури іноземними мовами бібліотеки, яка будується навколо польської книги, друкованих і електронних джерел  з  вивчення мови, історії,  культури та освіти братньої держави.

Тому не дивно, що саме в бібліотеці було організовано випускний бал польської суботньо-недільної школи ім. І. Я. Падеревського.  Учні підготували художню програму і виступили  з віршами класиків польської літератури, народними піснями; учні старших класів у національних костюмах  виконали знаменитий Полонез. Заходи у школі проходили за підтримки Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі в рамках конкурсу «Полонія та поляки за кордоном 2023» Фундації, «Свобода та демократія».

      Присутній на заході керівник департаменту релігії, національних меншин та спадщини Житомирської ОВА  Олександр Півоварський  високо оцінив діяльність  польської організації під час війни та важливість вивчення польської мови. Така оцінка підтверджується успіхами школярів у навчанні, здобутих перемогах на профільних конкурсах і олімпіадах, участю у загальноміських патріотичних заходах.

Директор суботньо-недільної школи ім. І. Я. Падеревського Аліна Лясковська вручила дітям сертифікати про знання польської мови.