«Базові навички з комп’ютерної грамотності»

Заняття курсу комп’ютерної грамотності

14 березня 2023 р. в ЖОУНБ імені О.Ольжича в секторі «Інтернет-центр» відбулось чергове заняття курсу комп’ютерної грамотності «Базові навички з комп’ютерної грамотності» за темою «Електронні сервіси та послуги».

Сьогодні з електронних сервісів та послуг учасники розглянули запити, скарги, петиції до державної та міської влади. Навчались подавати електронне звернення та петицію президенту, прем’єр-міністру та міському голові. Ознайомились з веб-платформою «Єдина платформа місцевої електронної демократії». Дізналися як без черг отримати ту чи іншу послугу на порталі «Дія. Державні послуги онлайн» (довідки та витяги, транспорт, навколишнє середовище, земля, будівництво, нерухомість, безпека та правопорядок, ліцензії та дозволи, сім’я, здоров'я, підприємництво, пенсії, пільги та допомога). Освоїли роботу системи «Likar.zt.ua», сервісів «Мedbrowse.com.ua», Аптека 9-1-1 та «Tabletki.ua» - пошук найнижчих цін на ліки в аптеках міста.

Дізнались, як заплатити за комунальні послуги через сервіс «Portmone.com» та за допомогою Інтернет-банкінгу, як передати показники лічильників, через «Viber-бот», три способи замовлення квитків через Інтернет.

Тема виявились дуже корисною та актуальною. Учасники курсу дедалі більше відкривають для себе переваги Інтернету і соціального життя в ньому.

Слідкуйте за розвитком подій на офіційній сторінці бібліотеки в «Facebook» https://www.facebook.com/lib.zt.ua/