«Зимові роботи в саду»

Засідання клубу «Садівник»

23 січня 2023 року  відбулося чергове засідання клубу «Садівник», який діє при відділі виробничої літератури,  присвячене зимовим роботам в саду, обрізці та формуванню крони дерев.

З розповіддю про обрізку та формування крони плодових дерев виступив Кузьменко Ігор Ігорович, який зосередився на формуванні крони яблуні, починаючи з посадки та обрізання молодого деревця до розвинутого 8-річного дерева. Він наголосив на обов’язковому щорічному формуванні крони дерева, тому що, відсутність регулярного догляду призводить до загущеності крони, інтенсивного росту парості і вовчків, зменшенню розмірів плодів та втраті врожаю. Різні варіанти обрізання гілок Ігор Ігорович проілюстрував малюнками на дошці.

Також доповідач показав інструменти, що використовуються для формування крони та розповів,  як правильно їх заточувати та застосовувати.

В процесі доповіді відбулося обговорення різних методів формування крони плодових дерев. Зі своїми зауваженнями та коментарями поділилася Ліневич Тетяна Григорівна. Вона запропонувала провести практичне заняття по формуванню крони у своєму присадибному  садку, де будуть продемонстровані різні методи обрізання. Члени клубу погодились з пропозицією виїзду найближчим часом на ділянку.

Членам клубу було запропоновано до перегляду книжкову виставку під назвою «Зимові роботи в саду», підготовлену працівницями відділу виробничої літератури» та перегляд книг та журналів на тему «Сучасний будинок: економія, екологія, технологічність», який провела зав. відділу виробничої літератури Данильченко Т. В.