Виставки пулинських художників

Відкриття персональних виставок Леоніда Фесенка і Юрія Субіна

3 листопада 2022 року у відділі мистецтв ЖОУНБ ім. О.Ольжича відбулося відкриття двох персональних виставок живопису «Мереживо барв» та «Шляхами пізнання». В рамках відкриття художники Леонід Фесенко та Юрій Субін провели майстер-клас з техніки акварельного живопису.

Два автори родом з відомого містечка Пулини на Житомирщині, члени громадського об’єднання гурту художників-земляків «Пулинське земляцтво».

На персональній виставці живопису «Мереживо барв» Леоніда Фесенка представлено 25 картин. Це переважно поліські пейзажі. Леонід Віталійович, вчитель вищої категорії, художник і вчитель-методист, розробив програми з образотворчого мистецтва для загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл, які нині впроваджують в ЗНЗ України, методичні посібники для вчителів образотворчого мистецтва, підручник, альбоми для дітей.

На виставці «Шляхами пізнання» представлено творчий доробок Юрія Субіна — 21 картина. Юрій Миколайович працював художником-дизайнером з обробки граніту протягом десяти років. Нині він займається обробкою граніту й олійним живописом. Об’єктами уваги митця є природа, людина, повсякденне життя суспільства. Твори митця – пейзажі, натюрморти, які утверджують любов до рідного краю.

Автори із задоволенням поділилися своєю майстерністю з відвідувачами заходу та дали майстер-клас з акварельного живопису.

Вела захід Лариса Громська, яка розповіла про створення музею та гурт художників «Пулинське земляцтво».

З привітальним словом виступили друзі та колеги: Валентин Войтенко, Олена Дубініна, Василь Кондратюк, Світлана Дімендштейн, Олена Загацька, Лариса Громська.