Експозиції книжкових виставок з мистецтва

У серпні 2022 року відділ літератури з мистецтв експонує наступні виставки книг і періодичних видань:

  • Виставка-вернісаж «Ти прекрасна, Україно, нашого народу дім». До Дня Незалежності України.
  • Виставка-презентація «Вибрані усмішки». До 100-річчя від дня народження П. П. Глазового (1922-2004), українського поета-гумориста і сатирика.
  • Виставка-вернісаж «Майстер романтичного портрета». До 265-річчя від дня народження В. Л. Боровиковського(1757-1825), живописця.
  • Екеспрес-огляд «Основоположник музичного імпресіонізму». До 160-річчя від дня народження Клода Дебюссі (1862-1918), французького композитора. V. Виставка-знайомство «Українські актори театру і кіно 20 ст.». До 80-річчя від дня народження Валерії Заклунної-Мироненко (1942-2016), актриси театру і кіно. VI. Виставка-вернісаж «Чутливість. Сучасна українська фотографія». До Дня фотографа.
  • Виставка періодичних видань «Знання, що роблять ваші руки чарівними».

Проголошення незалежності Украї́ни – шлях, що пройшов український народ від Декларації про державний суверенітет до проголошення незалежності держави. Виставка-вернісаж «Ти прекрасна, Україно, нашого народу дім». До Дня Незалежності України. Видання, що представлені на виставці розкривають змістовну сутність державного свята України «День Незалежності України», яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що заведено вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

Виставка-презентація «Вибрані усмішки». До 100-річчя від дня народження П. П. Глазового (1922-2004), українського поета-гумориста і сатирика. Книги, що представлені на виставці розкривають життєвий і творчий шлях Павла Прокоповича Глазового (30 серпня 1922, Новоскелюватка – 29 жовтня 2004, Київ) автора поеми «Слався, Вітчизно моя!», 13 книжок сатири та гумору, 8 книжок для дітей.

Виставка-вернісаж «Майстер романтичного портрета». До 265-річчя від дня народження В. Л. Боровиковського(1757-1825), живописця. Книжкові видання, що представлені на виставці розповідають про життя й творчу діяльність іконописця, портретиста Володимира Лукича Боровиковського.

Екеспрес-огляд «Основоположник музичного імпресіонізму». До 160-річчя від дня народження Клода Дебюссі (1862-1918), французького композитора. Книги, що представлені на виставці висвітлюють творчий шлях піаніста, композитора, диригента, музичного критика Клода Ашіля Дебюссі, який створював музику у стилі «імпресіонізм». К. Дебюссі був одним з найзначніших французьких композиторів, однією з найзначніших фігур в музиці на рубежі 19 і 20 століть; його музика є перехідною формою від пізньої романтичної музики до модернізму в музиці 20 століття.

Виставка-знайомство «Українські актори театру і кіно 20 ст.». До 80-річчя від дня народження Валерії Заклунної-Мироненко (1942-2016), актриси театру і кіно. Валерія Гавриїлівна – українська театральна артистка та кіноактриса Герой України.

Виставка-вернісаж «Чутливість. Сучасна українська фотографія». Виданні, що представлені на виставці розкривають зміст фотографії як галузі науки, техніки та мистецтва, яке розвивалася в Україні різними шляхами. Це обумовило певну різницю у цілях фотографічних товариств, у технологіях, техніці та суспільній ролі фотографії в Україні.

Виставка періодичних видань «Знання, що роблять ваші руки чарівними». Періодичні видання, що представлені на виставці надають інформацію про виготовлення декоративно-ужиткових виробів ручним способом, а також предмети, виготовлені у цій техніці.

Запрошуємо до перегляду!