«Збулася моя МРІЯ…..»

Перша персональна виставка живопису Анни Мединцевої

з 1 по 31 серпня 2022 року у відділі літератури з мистецтв бібліотеки експонується Перша персональна виставка живопису Анни Мединцевої «Збулася моя МРІЯ…..». На виставці експонується 24 художні роботи (полотно, олія; пейзаж, натюрморт).

Анна Мединцева народилася 19.10.1967 р. в м. Краснодар. Батько був офіцером, чудово малював і з дитинства знайомив з мистецтвом своїх трьох донечок, тому малювати Анна почала ще зовсім маленькою. У 1974 р. сім'я переїхала у м. Житомир. Анна вчилася у ЗОШ № 21 та у вільний час малювала. Згодом закінчила факультет вчителів початкових класів і музики педінституту ім. І. Франка, де особлива увага приділялася мистецьким дисциплінам. Згодом працювала вчителем початкових класів у 1989-1993 рр. в м. Каунас (Литва), де зустріла велику повагу до мистецьких дисциплін з боку керівництва освітньої галузі. Тому Анна звертала особливу увагу на якість викладання образотворчого мистецтва й музики на одному рівні з основними дисциплінами. У 1993 р. повернулась з родиною в м. Житомир; народила донечку, виховувала її та у вільний час продовжувала займатися творчістю. У 1998 р. почала працювати вчителем образотворчого мистецтва в ЗОШ № 27, де знайшла другий дім для своєї творчої душі. Вже протягом 24 років Анна навчає учнів молодшої та середньої ланки мистецтву, надихає дітей творчо розвиватись. На ряду з учнями Анна й сама продовжує активно навчатись: опановує техніки з арт-терапії для дітей, розвиває навички вітражного розпису (під керівництвом майстрині-вітражиста Ольги Карпінської), навчається мистецтву діджитал ілюстрації та продовжує підвищувати свою майстерність в олійному живописі.

На певному етапі свого творчого шляху вона зрозуміла, що хоче професійно малювати олійними фарбами, тож Анна записалася на курс навчання олійному живопису. Їй поталанило зустріти чудового педагога, майстра, відомого житомирського художника Юрія Сергійовича Супрунчука.

Вже три роки останні навчання допомогли Анні зробити черговий крок до здійснення мрії її життя. Саме цьому й присвячена її перша персональна виставка живопису «Збулася моя МРІЯ…..».

Запрошуємо до перегляду!