«Комп’ютерна азбука для «третього віку»

Заняття з курсу комп’ютерної грамотності

11 травня та 18 травня  2022 року в ЖОУНБ імені О.Ольжича в секторі «Інтернет-центр» відбувались чергові заняття з курсу комп’ютерної грамотності «Комп’ютерна азбука для «третього віку» за темою «Текстовий редактор Microsoft Office Word».

Під час другого заняття, 11 травня, учасники тренінгу розібралися, як працювати в текстовому редакторі Microsoft Word, дізналися різницю між текстовим редактором та текстовим процесором, познайомились з інтерфейсом цієї програми. Також дізналися, які ще є текстові редактори: Microsoft Office Online, Google Docs, Apple iWork, Блокнот.

18 травня на практичному занятті навчилися створювати власні документи, вчилися правильно обирати шрифт, колір, розмір шрифту, вирівнювали текст, розподіляли його на абзаци, встановлювати міжрядкові інтервали. На завершення тренінгу ми пояснили, як правильно зберігати готовий документ.

Наше завдання передати свій досвід нашим учням, навчаючи їх грамотно користуватись комп’ютерними програмами, для того, щоб кожен учасник зміг відчути себе частиною сучасного технологічного розвитку, не дивлячись на свій вік.

Слідкуйте за розвитком подій на офіційній сторінці бібліотеки в «Facebook» https://www.facebook.com/lib.zt.ua/