«Джордж Кеннан проти царату»

Подарунок бібліотеці

У 2021 році, виповнилося 115 років з дня видання всесвітньо відомої книги  американського журналіста Джорджа Кеннана "Сибір і система заслання" ("Siberia and the Exile System"), яку було перекладено на усі європейські мови, п’ять разів видано у Болгарії, чотири рази у Німеччині, двадцять разів у США і яку  свого часу забороняли у Росії.

Житомирський літературознавець та історик Ю. Меламед створив бібліографічну розвідку про Джорджа Кеннана, яку було видано у Вашингтоні, у кеннанівському інституті перспективних досліджень і розіслано в усі найбільші бібліотеки світу у т.ч. у Бібліотеку Конгресу США.

 Екземпляр книги «Джордж Кеннан проти царату», на початку 2022 року, передала ОУНБ імені Олега Ольжича вдова дослідника, дипломант американсько-української програми «US-URRAIN Awards for Excellence in Teaching» Галина Чабан.

 Дж. Кеннан, вплинув на становлення свого онукового племінника відомого американського політика і дипломата, також Дж. Кеннана, якому належить пророчі слова “рано чи пізно народи Радянського Союзу таки отримають свободу”.