«Кедь ми прийшла карта...»

Відкриття персональної виставки фотохудожника, учасника ООС Дмитра Гапчинського, до Дня Захисника України

12 жовтня 2021 року в холі ЖОУНБ ім. О. Ольжича відбулося відкриття персональної виставки фотохудожника, учасника ООС Дмитра Гапчинського «Кедь ми прийшла карта...». Авторський художній погляд на військовий побут, перетворення світського дизайнера на Захисника своєї держави – ось головні теми світлопису Дмитра, створеного в зоні бойових дій у 2014-2015 роках. Революція 2013 року і служба в АТО докорінним чином змінили Дмитра: він активно включається у волонтерську діяльність та висвітлює її у своїх роботах.

Ведучий заходу — викладач Житомирського фахового коледжу культури і мистецтва ім. Івана Огієнка — Ігор Шурпан розповів про автора і його творчість, про створення цієї виставки.

Автор розповів присутнім про свій період життя в АТО, як ті події вплинули на подальше його життя. А ще привітав всіх присутніх зі святом і побажав мирного неба та щасливого майбутнього неньці Україні.

Тепле слово про захисників Вітчизни сказала й письменниця, наукова співпрацівниця Житомирського обласного краєзнавчого музею Людмила Журавська.

Окрасою заходу став виступ дівочого хору коледжу. Звучали пісні патріотичного характеру до Дня Захисника України та до Дня козацтва. Свої пісні також виконала композитор, лауреат премії Лесі Українки Лариса Бойко.

#ЖОУНБ #відділ_мистецтв #події #художні_виставки #фотографія #день_козацтва #день_захисника_України #Гапчинський_Дмитро