Підсумки осіннього грибного сезону

Засідання клубу грибників «Веселка»

На черговому засіданні клубу грибників «Веселка», що відбулося 6 жовтня 2021 року у відділі виробничої літератури, увага була прикута в першу чергу до невеликої виставки грибів. Опеньки, глива, польські, рядовки, мокрухи — з усіма цими осінніми дарами можна було ознайомитись не тільки наочно, а й послухати цікаві розповіді про їхні смакові та лікувальні властивості з вуст Людмили Журавської — письменниці, краєзнавця, міколога, співробітниці Житомирського обласного краєзнавчого музею.

Рядовки – найчисленніший вид грибів, вони бувають фіолетові, сірі, зелені, коричневі, зеленуваті, а ще — тополеві, штрихуваті, туманні… Лісова родина мокрухових грибів невеличка: мокруха ялинова, плямиста, червонувато-жовта, рожева. Польські гриби та опеньки в цьому грибному році маловрожайні, проте в деяких місцях Житомирщини їх було достатньо. Л. Г. Журавська ознайомила присутніх з лікувальними властивостями представлених грибів

Своїми враженнями від грибного сезону літа-осені 2021 року поділилися члени клубу «Веселка» М. Б. Чепорнюк, Т. В. Мареєва М. Я. Чернишова.

Присутні переглянули науковий фільм «Царство. Як гриби сформували наш світ» («The Kingdom. How Fungi Made Our World»), а також поділилися враженнями під час активного обговорення.